Flex sidhuvud
FLEX Scandinavia | flexscandinavia.se | +46 54 52 20 00
 Meny

Om oss / Historik

Kunskap och tradition ger erfarenhet och kompetens
1922 grundades FLEX i Tyskland av kompanjonerna Ackermann & Schmidt. Från början tillverkades en motor med utgående axel där man i änden kunde sätta ett verktyg.
1954 kom det stora genombrottet för FLEX då man utvecklade den första vinkelslipmaskinen och ganska snart blev begreppet ”FLEXA” ett talesätt för slipning.
1987 släpptes ett nytt system för polering av billack, möbler och sten. Detta var startskottet för FLEX särställning för tillverkning av polermaskiner.WS702VEA
1997 blev en ytterligare milstolpe i historien då man utvecklade ”Giraffen” den långhalsade slipmaskinen och sedan dess är ”Giraffen” en given arbetskamrat till många hantverkare.GE5
2014 kom den nya och i många stycken revolutionerande ”Giraffen”GE 5 R, lättare, robustare och behändigare.
FLEX Scandinavia AB har sitt ursprung i Ing.Fa. Åke Wennberg som blev FLEX agent redan 1949. Med tiden samarbetet utvecklats och från och med 1980 heter vi FLEX Scandinavia AB.

För oss på FLEX är kvalitet och pålitlighet viktiga ingredienser. För dig som professionell hantverkare borgar detta för snabba och väl utförda arbeten till nöjda kunder.


FLEX - Premiumverktyg sedan 1922